Neglesvamp

Neglesvamp er en svampeinfektion, der oftest opstår på tåneglene. Det giver en gullig misfarvning og fortykning af neglene. Neglesvamp giver primært kosmetiske gener, og er ikke særligt smitsomt. Skal du have fjernet neglesvamp på den mest effektive måde, bør du søge hjælp hos en lægeeksamineret fodplejer som f.eks. fodklinikken ”Hos Bente & Louise”. Vi har fjernet neglesvamp og foretaget fodbehandlinger i over 30 år. Hos os er dine fødder i trygge hænder.

Neglesvamp kendes også under betegnelsen Onychomycosis. Den opstår oftest i fugtige omgivelser, f.eks. hvis du går i tætsluttende fodtøj eller strømper af kunststof.

Neglesvampen kendes på, at den farver neglene gule, ligesom de oftest bliver tykkere på det angrebne sted. Neglesvampens gullige farve og deformation af neglene giver grimme fødder, som du helst ikke viser dig barfodet med på offentlige steder – selv om smitterisikoen fra person til person ved neglesvamp er meget lille.

Få behandlet neglesvamp af lægeeksamineret fodplejer

Smitterisikoen fra tå til tå er væsentlig større og det er især derfor, du bør får behandlet neglesvamp, så snart du opdager den. Det gøres bedst hos en lægeeksamineret fodplejer, der kan rense det angrebne væv og slibe neglepladen ned, så neglesvampen fjernes. Herefter skal du påføre et svampedræbende middel på de angrebne negle i en periode.

I svære tilfælde skal neglepladen helt fjernes for at fjerne alt inficeret væv fra tåen. Det er en længerevarende proces, fordi der først skal vokse en helt ny negl ud, før tåen bliver pæn igen.

Sådan undgår du at få neglesvamp

Skal du mindske risikoen for at få neglesvamp, skal du sørge for at gå med åbne sko, der tillader fødderne at ånde. Samtidig skal du skifte strømper regelmæssigt, så fødderne får tørre omgivelser at opholde sig i. Pas også på med strømper af kunststof. De er dårlige til at transportere sved og fugt væk fra fødderne.

Døjer du af fodsved, kan det være en ide at få et særligt indlæg i skoene eller bruge fodpudder til at absorbere fugten.

I klinikken kan du betale med kontanter eller MobilePay