Få ordnet din hammertå

Døjer du tit med smerter i tåen ved siden af storetåen på grund af tryk fra fodtøjet, og kan tåen måske slet ikke strækkes ud længere? Så har du fået en hammertå. Det er en meget smertefuld lidelse, som kræver professionel behandling. Den kan du få på fodklinikken ”Hos Bente & Luise”. Her er udelukkende ansat lægeeksaminerede fodplejere, der kan hjælpe dig af med den ømme tå igen.

Hammertå – digitus malleus – er en smertefuld tilstand, hvor tæerne står lodret op i det inderste led på tåen, samtidig med at det yderste led sidder mere eller mindre lodret nedad mod skosålen.

Lidelsen kommer oftest af, at du har gået i for korte sko gennem mange år. Den ses derfor tit hos kvinder, der har gået meget i små, højhælede sko. Hammertå kan dog opstå hos alle, der lider af forfodsplatfod, hulfod (en nerve-muskelsygdom) eller døjer med leddegigt (spastiske pareser).

Hammertå kan også medføre øget udvikling af ligtorne, vabler, sår og hård hud på tåspidsen. I ekstreme tilfælde kan det ligefrem medføre deforme negle på den berørte tå.

Kan tåen strækkes ud eller ikke?

Er det blevet for smertefuldt at gå i dine smarte sko, og ser tåen ud, sådan som du kan se på billederne her på siden? Så har du højst sandsynligt udviklet en hammertå.

Den skal behandles af en professionel fodplejer som os på fodklinikken ”Hos Bente”. Vi er lægeeksaminerede fodplejere og klinikkens ejer har over 30 års erfaring. Det betyder, at vi har behandlet mange forskellige former for hammertå-lidelser før. Derfor kan vi altid give dig den optimale behandling med det samme.

Generelt findes der to forskellige former for hammertå: Den ”mobile”, der kan rette sig ud, og den ”rigide”, der ikke kan strækkes ud længere. De behandles på hver sin måde. Alt efter hvilken type hammertå du lider af, vælger vi den behandling, der passer til. Så kan du hurtigt slippe af med denne meget smertefulde lidelse igen.

I klinikken kan du betale med kontanter eller MobilePay